Yarın akşamki misafirlerim vejeteryanlar. Onlara göre bir çalışma...denemelik pişirdim şimdi biraz, pek te hoşumuza gitti doğrusu:) köfteyi servis yaparken arzu edene , Cafe de paris sosu ekleyeceğim....az sonra onu da yapacağım:)
1 bardak pişmiş kinoa
2 bardak pişmiş Meksika fasulyesi
2 çorba kaşığı susam
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı un ( fazlası gerekebilir, kıvamı normal köfteye benzeyene kadar ekleyin)
1 tatlı kaşığı hardal
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı soya sosu
1 rende soğan
Baharatlar (kimyon, kişniş, kekik, karabiber, kırmızı toz biber, tuz)
Köfte ve sos için ana malzemeler...
Meksika fasulyesini 1 saat ve kinoayı da yarım saat ayrı ayrı haşladım, .
Rondoda çektim ikisini.
Diğer tüm malzemeler ile birlikte hepsini yoğurun.
Ellerinizi ıslatarak normal köfte boyutunda patpatlayın.
Tavaya zeytinyağı ekleyerek ya da yağsız kızartın.
Afiyet olsun:)
Yola çıkış noktam: http://veganyemekler.blogspot.com/2013/01/vegan-kofteler.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder