25 Aralık 2013 Çarşamba

Portakal sulu zeytinyağlı kereviz


Soğanı zeytinyağında bayıltıyoruz, havuçları ekliyor biraz kavuruyoruz. Sonra iri küpler halinde kestiğimiz 1 baş kerevizi ekliyoruz. Bir çorba kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz. Birkaç dal kereviz sapı ve yaprağını da bırakalım içine, aroması artsın.



Üstünü bürümeyecek kadar sıcak su koyuyoruz. Kısık ateşte 20 dakikada pişer. Pişmeye yakın bir portakal ( ya da 2 mandalina) suyunu ekleyelim.

Pişince üstüne daha önceden kuruttuğum kereviz yapraklarından ufalayıp süslüyorum.

Afiyet olsun:)

Püf not: Biz Rumeli kökenliyiz, zeytinyağlıyı şekerlice severiz. Siz isterseniz şekeri daha az koyun...


Mercimek yemeği - nam-ı diğer Karaşimşek:)


İki su bardağı yeşil mercimeği 15 dakika haşladım, kara suyunu döktüm.

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında bayılttım, havucu kavurdum. Birer çorba kaşığı domates ve biber salçası ekledim. Harç hazır.

Haşlanan mercimeği ekleyip üstünü bürüyecek kadar sıcak su koydum. Tuzu ekledim. Yarım saate en kısık ateşte pişer. Çok helmeli olsun derseniz biraz daha pişirin. Kuru soğanı tuza banarak yeyiniz bu yemeği ama...

Afiyet olsun:)