27 Aralık 2013 Cuma

Etli nohut yemeği


Ben bu yemek için 300 gr nohut kullandım, 4 porsiyon çıkacak.

Geceden nohutu büyük bir tencereye koyalım, üstünü epeyce geçecek kadar soğuk su koyalım, sabaha kadar kabarsın.

Sabah parça etimizi en kısık ateşe ayrı bir tenecereye pişmek üzere koyalım. 2 saatte pişsin, yavaş yavaş, pamuk gibi olmasını istiyorsak...Kendi suyuyla pişsin, eğer suyu bitmişse ve tam pişmemişse azıcık sıcak su ekleyip devam edin. Ben koyun eti kullandım bu sefer...tavsiye ederim:)

İşte  pişmiş hali bu etin.



Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında bayılttım. Birer yemek kaşığı tatlı biber ve domates salçasını ekledim. Harç pişti.



Nohutları ekledim. Üstünü iyice bürüyecek kadar sıcak su koydum. 2 buçuk saat kadar orta ateşte  pişti, suyu azaldıkça sıcak su ekledim.

Bu arada ben düdüklü kullanmadım çünkü onunla yeterince helmeli olmuyor bence, yemeğin suyu yoğunlaşmıyor.

2 saat sonra bir nohutu çatalla ezin kolayca olduysa pişmiştir ya da ağzınıza atın bakın pişkinliğine:)

Tuzu koydum, biraz karabiber, biraz da pul biber ekledim, etleri nohut tenceresine boca ettim. 5 dakika kısık ateşte beraber de pişsinler. Kapatın altını , turşuyla tüketin...

Afiyet olsun:)