31 Aralık 2013 Salı

Kuru börülce salatası


Ben çok seviyorum bu salatayı. Tavsiye ederim.

Börülceyi haşlıyorum. 15 dakika sonra kara suyunu döküp yeni sıcak su ekledim, kararmasın.

Yaklaşık 1 saat haşladım. Ara sıra tadına bakın, hafif diri olsun, çok yumuşayınca parçalanır börülceler, iyi olmaz.

Dereotu, taze soğan, nar ekşisi, sirke, zeytinyağı ve tuz ekledim, karıştırdım. Kimi sarmısak ta koyar ama ben buna yakıştırmıyorum. Sirke aroması ağır bassa bence daha güzel.

Afiyet olsun:)

Peynirli salatalık dolması


Dün gece masaya oturur oturmaz bitti bu tabak:) herkesin çok hoşuna gitti.

Nasıl mı yapıyoruz?

En tombul , en çekirdekli kocaman 3 salatalık buluyoruz. Ortadan kesip içlerini kabak gibi oyuyoruz.

Harcımız şöyle:

Yağlı yumuşak peynir ve lor kullandım ben. Dereotu, çörekotu, kişniş, kimyon, pul biber ve biraz zeytinyağı. Harç artarsa sabaha yumurta kırın ona , kahvaltıda yeyin:)


Kaşıkla doldurdum salatalıkları. Buzdolabında 2 saat beklettim. Servis yaparken dilimledim.

Afiyet olsun:)