3 Ocak 2014 Cuma

Sarmısaklı yoğurtlu, kırmızı biber soslu spagetti


Bir hafta yemesem aklıma düşer...

İşin sırrı makarna seçiminde bence. Bilinen bir marka kullanalım. Ben bir İtalyan markası kullanıyorum. Süreyi tam ayarlayamasak ta hamurlaşmaz.

İçine tuz ve 2 kaşık zeytinyağı eklediğim yarım paket makarnayı sıcak suda geniş bir seramik tencerede haşlıyorum. 15 dakikada istediğim kıvam oluyor, dirice, aldente:)

Zeytinyağı ve tereyağını kızdırıp toz tatlı kırmızı biber ve biraz pul biberi döküp hemen altını kapıyorum.

Makarnayı süzüp tabağa alıyorum , yıkamak yok. Bol sarmısaklı yoğurt koyuyorum, yağı da üstüne cömertçe koymak lazım bence...

Çok lezzetli ve çok kolay.

Afiyet olsun:)

Kıymalı Pırasa Yemeği


Bir baş soğanı bayıltalım. Ben iki diş sarmısak ta ekledim soğanlar olmak üzereyken. Bence yakışıyor.

Bir çorba kaşığı tatlı biber salçası, 2 ya da 3 çorba kaşığı domates salçası ve kıymayı da 2 dakika kavuralım. Temizlenmiş, yıkanmış, ikişer santim kadar kesilmiş pırasaları da ekleyip 2 dakika kavuralım.

Üstünü bürümeyecek kadar sıcak su koyalım. Tuzunu da ekledik mi, büyük ocağın en kısık ayarında  yarım saatte pişer.

1 bağ pırasaya ben 150 gr kıyma kullandım, siz isterseniz artırın.

Kimi limon sıkar yerken...ben bu lezzete ekşiyi yakıştırmıyorum, siz bilirsiniz:)

Afiyet olsun:)