4 Ocak 2014 Cumartesi

Hamsi Kuşu


Derin dondurucudan temizletip aldığım, kılçıklarını da tamamen çıkarmış olduğum hazır halde hamsilerim vardı.

Bunlar lazım yapmak için;


Parlak tarafları dışa gelecek şekilde ikişer ikişer birleştirdim, kuş oldular:)  tuz eklenmiş mısır ununa batırıp kızgın zeytinyağına attım bu güzelleri.

Son birkaçını yumurtaya bulayıp unladım, onlar da çok güzel oldu. Hemen oracıkta yedim...resim çekmek aklıma gelmedi:)

Yanına tarator sos ta yapabiliriz, bugün aklıma gelmedi yapmak. Sadece soğan eşliğinde de nefis bir yemek...

Afiyet olsun:)




Hazır Yufkadan Balkabaklı Börek


 Canım bugün için börek yapmak istedi , iç harcım da hazırda vardı ama hamur yoğurmak için pek halim yok gibi..  2 yufkadan. 20 adet , 2 tepsi böreğimiz 15 dakikada fırına girdiler:)

İç harcını daha önce yapmıştık. Burata tıklayıp okuyabilirsiniz.  http://terbiyelisulukofte.blogspot.com/2013/12/balkabakl-borek.html

Bir yufkadan 10 börek çıkacak. Ona göre aşağıdaki gibi üçgen olarak yufkayı keselim.


Birer kahve fincanı yoğurt ve süt, 1 kaşık zeytinyağı ve bir silme çay kaşığı tuzdan bir sos yapalım. Bir kaşığını başka bir kaseye ayırıp ona yumurta kırıp çırpalım. Yumurtalı olanı yufkaları sarınca üstüne süreceğiz.

Yufkanın içine sosu sürüp harcı uzun tarafa koyalım ve saralım. Ben bol harçlı severim börekleri, siz arzu ederseniz daha az koyun.

Sarıp yağladığımız tepsiye dizince yumurtalı sostan üstüne sürüp çörekotu serpelim.

200 derece sıcak fırına atalım, 15 dakikada pişti benimkiler.

Afiyet olsun:)