5 Ocak 2014 Pazar

Beşamel Soslu , Kaşarlı , Fırında Tavuk


Yanmadı, resme aldanmayın...iyi kızardı:)

Benim buzlukta hazır haşlanmış ve didilmiş tavuğum vardı. Bir tavuğu iki partide tüketiyoruz. Dolayısı ile tavuğu haşladığımda tümünü didip ikiye bölüyorum ve birini donduruyorum. Bugünkü tavuk miktarı 600 gr.  

Beşamel sos ; 75 gr erimiş tereyağında beş altı çorba kaşığı unu ( ben tam buğday unu kullanıyorum) biraz kavuruyorum, sonra yavaş yavaş süt ekliyorum. Bu miktara 125 ml süt yetti. Bir çay kaşığı karabiber, (kaşığın ucuyla varsa rende muskat )ve bir tatlı kaşığı tuz ekledim. 



Tavuğu beşamelin içine boca edip ikisini harmanlıyorum. 



100 gr taze kaşarı ister rendeleyin ister rondoda çekin. Ben rondoda çektim.

Tavuklu harcı az yağlanmış kabınıza yerleştirip spatula ile düzleyin. Üzerine kaşarı döküp yine düzleyin.

Sadece üstünü 15 dakika 200 derece fırında kızartın.

Afiyet olsun:) 


Sosisli, Kaşarlı Gözleme


Kahvaltıya kolayca yapabiliriz:) çok ta lezzetli...Benim favorim ıspanaklı kaşarlı ama evde kavrulmuş hazır ıspanağım yoktu bugün.
                                                                                                                                                               
Bir yufkayı aşağıdaki gibi ortadan ikiye kesiyorum. Geniş kenarlarından biraz kesip harcın altına destek olarak yerleştiriyorum.

Sosisleri birkaç dakika haşladıktan sonra dilimleyip az yağda birkaç dakika kavuruyorum.

Peynirleri ufak ufak kesiyorum , onları da koyuyorum yufkanın üstüne.


Mektup zarfı şeklinde katlayıp  az yağlı ve ısınmış teflon tavaya koyuyorum.

Afiyet olsun:)

Püf nokta: Bu gözlemenin en iyi tarafı kahvaltılıkta kurumuş peynirleri değerlendirmiş olmak.