10 Ocak 2014 Cuma

Mantar Sosu


Her işe yarar:) Makarnaya sos diye hazırladım bunu. Makarna bitmiş meğer evde...Ben de bulgur haşladım, bu sosa saldım gitti...tavsiye edilir:)

Soğanı bayılttım, biberi ekledim, biraz diriliği gidince birer tatlı kaşığı biber ve domates salçası koydum.

Mantarı aldığım ablanın malı pırıl pırıldır, hemen bir sudan geçirmek yetiyor. Bu istiridye mantarlarını irice (jülyenden epey kalınca) doğradım, tencereye ekledim.

Birer tatlı kaşığı Worcestershire sos ve soya sosu ile birazcık ta kekik ekledim.



15 dakika kısık ateşte pişti. Bulguru başka tencerede haşladım , tuz ve bu sosun yağından biraz ekleyerek. 15 dakika sonra bulgur kabardı ve ikisini birbirine kattım. Siz isterseniz makarnayla, erişteyle de deneyin:)

Afiyet olsun: )

Püf nokta:Yağ miktarını genelde yazmam, niye mi? Bence yağ miktarı pişirdiğiniz tencerenin tabanını kapatacak kadar olmalı...bana göre böyle...çünkü o zaman soğanlar güzel pişiyor, kenarda köşede kalanlar yanmaya meyletmiyor:)  Mantıklı, değil mi?