11 Ocak 2014 Cumartesi

Kaymaklı, Peynirli Mercimek Çorbası


Çiğ süt kaynatmıştım bugün yoğurt mayalamak için. Sütler yağlandı iyice anlaşılan, epey süt kaymağı çıktı. Tereyağ yapmaya yetmez tabii ama atmaya da kıyamadım.

Kahvaltılıkta da biraz, kurumaya meyletmiş peynir vardı, bir avuç kadar. Onları kıydım ince ince.

Bir küçük su bardağı kırmızı mercimeği yıkadım, süzdüm, bir baş soğan koydum. Yarım saat kısık ateşte pişti.

Kaymak ve peynirleri ,  bir tatlı kaşığı da domates salçası ekledim, 10 dakika da öyle kaynadı.

Bızzzt yaptım; tuz, az miktarda pul biber ve bol nane koydum.

Birkaç damla sirke ekleyip kasede servis yaptım...

Bence deneyin...

Afiyet olsun:)