13 Ocak 2014 Pazartesi

Kıymalı Makarna

Annem usulü:)

İki porsiyonluk tarif bu: 

Bir küçük soğanı yemeklikten daha küçük doğrayalım az bir zeytinyağında bayıltalım. Birkaç diş ince kıyılmış sarmısağı da ekleyelim biraz kavrulunca. Sonra biber ve domates salçalarından birer tatlı kaşığı koyup bir kahve fincanı sıcak su koyalım. 150 gr. kadar kıymayı, tuzu ve az da karabiber ekledik mi tamam. 10 dakika sürmez fazla suyunu çekmesi. Suyunu tam çektirmeyin, az sulu olsun. 

10 dakika tuz ve bir kaşık zeytinyağıyla haşlanmış, süzülmüş yarım paket makarnanın tenceresine sosu boca edelim.

Afiyet olsun:)

Püf not:  İtalyanlar bolonez dedikleri sosu spagetti ile yapmazlarmış. Sosla iç içe geçsin diye burgu, fiyonk gibi tipleri tercih ederlermiş. Annem bize bu kıymalı sosu hep spagetti ile yapar. Ben ona alışkınım:) Siz isterseniz öteki tiplerle yapın.