20 Ocak 2014 Pazartesi

Zeytinyağlı Pırasa, mandalina sulu ve naneli


Soğanı bayılttım, havucu ekledim. Bir yandan pırasaları doğradım. Onları da ekleyip biraz daha kavurdum.

Üstünü bürümeyecek kadar sıcak su ekledim. Bir tatlı kaşığı şeker, bir çay kaşığı tuz, bir mandalina suyu ve azıcık ta kuru nane attım. En kısık ateşte yarım saatte pişti.

Afiyet olsun:)

Sarmısaklı, biberli , terbiyeli sulu köfte


Köftenin harcının daha önceden yapmıştık. Bu sayfada bulabilirsiniz. Bunda biraz değişiklikler var:)

http://terbiyelisulukofte.blogspot.com/2013/12/terbiyeli-sulu-kofte.html


Bir çarliston biberi zeytinyağında bayılttık, 2 diş sarmısağı kıyıp ekledik. Köfteleri de koyup, üstünü bürümeyecek kadar sıcak su koyup. 10 dakika pişirdik.

Bir yanda 1 yumurta, 1 kaşık şüt, bir çay kaşığı tuz, yarım limonun suyu ve bir tatlı kaşığı unu çırptık.

Bu karışımı yemekten su ekleye ekleye ılıttık. Yavaşça tencereye ekledik. 5 dakika sonra altını kapadık.

İyice ısınmış zeytinyağına naneleri koyup hemen altını kapayıp tencereye cosss diye döktük.

Bu kadar...

Afiyet olsun:)