7 Şubat 2014 Cuma

İşkembe Çorbası

Bizim kasapta hazır paketlenmiş yarım kilo yıkanmış, haşlanmış, şirden şeklinde kesilmiş taze işkembeleri görünce aldım.

Sevinç Ayhan Demirbilek'in tarifinden yaralandım. Teşekkür ediyorum kendisine.

250gr. ını ayırıp buzluğa attım. Kalan 250 gr. ı iyice bir daha yıkayıp, robotta biraz çektim.
Bir litre kadar sıcak suya attım. Kaynattım beş dakika.

Terbiyesini şöyle yaptım: bir kaşık un, 2 kaşık yoğurt, 1 yumurta sarısı, 1 limonun suyu. bunları iyice çırptım. Terbiye bu;

Terbiyenin içine çorbadan su ala ala karıştırarak terbiyenin ısısını çorbaya yaklaştırdım. Sonra yavasça çorbaya ekleyip beş dakika kaynattım. Altını kapatınca 3 çay kaşığı tuz ekledim.

Sarmısaklı sirke sosunu hazırladım.

Zeytinyağını biraz ısıtıp kırmızı toz biber koydum , hemen ateşten aldım.

Çorbaya önce sarmısaklı sirkeden sonra da kırmızı biber sosundan koydum.

Beğendim ...

Afiyet olsun:)