12 Şubat 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Bakla

İlk kez pişirdim:) Sevgili yemek üstadı Zehra Konuşkan'a tarifi için teşekkür ediyorum.

Güzel olmuş...siz de pişirin:)

Taze fasulye gibi temizlediğim 750 gr. baklaları limonlu tuzlu suda tuttum. Yıkadım iyice.

Zeytinyağında soğanı biraz bayılttım. Baklaları ekledim. 2 çorba kaşığı tepeleme un attım, 2 dakika kısık ateşte kavurdum.

Üstünü bürümeyecek kadar sıcak su koydum. 2 çay kaşığı tuz, 4 çay kaşığı şeker koydum. ( bence biraz bol şeker çok yakışıyor, siz isterseniz daha az koyun...)Düdüklüde 20 dakikada pamuk gibi pişti.

Sıcakken üstüne dereotunu ekledim. Yoğurtla servis yaptım..

Afiyet olsun:)