14 Şubat 2014 Cuma

Elmalı Cevizli Kek


Aşk keki yaptım...Güzel oldu gibi:)

Tarifi Sahrap Soysal'dan. bu adreste bulabilirsiniz.  http://sahrapsoysal.com/tarif/919/elmali-copcatan-kek-tarifi.html

Bu soldaki karışım kalıba dökülünce. Epey sıvı, bozadan çok daha sulu bir kıvam.

Benim kalpli kek kalıbım biraz ufak. Bu nedenle mecburen su bardağı olarak bir buçuk çay bardağı büyüklüğündeki mini su barbağımı kullandım, elmayı 2 ye indirdim. Bir de benim elmalar Amasya...


Kek kalıbını yağladıktan sonra un serpip her tarafında gezdirdim, fazlasını silkeledim. Kalıptan çıkarırken çok rahat ettim, lap diye çıktı.



Benimki 175 derecede 40 dakikada pişti.  Hindistan cevizi ve robotta incecik çektiğim ceviz ile süsledim ortasını.

Afiyet olsun:)

Karnıbahar Turşusu

İlk turşumu bugün kurdum:) 10 güne olacakmış...bakalım nasıl olacak...yazarım...

Tarifi bu adresten aldım; http://dogada.blogspot.com.tr/2008/02/karnabahar-turusu.html Gül hanıma teşekkür ediyorum.


Tariften tek farkı ben mor lahana koymadım, unutmuşum almayı...

Tarif şöyle:

1 adet karnıbahar
1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz
1/2 çay bardağı sirke
1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
1 baş sarımsak
4 adet havuç
1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak )
suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak
YAPILIŞI
Karnıbaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur. Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar , sarımsaklar eklenir
üzerine sirke ,limon tuzu eklenip kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır. Soğuk olmayan ve karanlık bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur. ( Ben ekstra olarak bir avuç kaya tuzu daha attım kavanozu kapatırken.)

Afiyet olsun:)