17 Şubat 2014 Pazartesi

Gül Böreği ; hazır yufka ile değil:)



İç harcını rende kaşar, orta yağlı beyaz peyniri, nane, dereotu maydanozla yaptım. Birazını da hazırda olan patlıcanlı içimle denedim. 

Hamuru: 
1 bardak su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı silme tuz(kaya tuzu çekiyorum)
1 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un(tam buğday ile yarı yarıya karıştırıp elekten geçiriyorum)
100 gr erimiş tereyağı
yarım çay bardağı süt



Hamuru yoğurdum, kulak memesinden az daha sert olacak şekilde. Ceviz büyüklüğünde beze yaptım. Yarım saat dinlendi, üstü örtülü. 
Aynı oranda karışmış buğday nişastası ve unla tatlı tabağı büyüklüğünde açtım. İçini yağladım, malzemeyi kenara dizip rulo şeklinde doladım. Üstüne sütlü yağ ve çörek otu (ya da susam) .200 derece fırında 30 dakikada pişti. Çıtır börek sevenler için.

Afiyet olsun:)