18 Şubat 2014 Salı

Börek - hazır yufkadan, pırasalı lorlu, kıymalı, salamlı


Bir parmağımı dün rendede biraz hasarladım onun için hamurunu kendim yapamadım, yufkadan yaptım.

Pırasayı ince kıydım, önce biraz soğanı kavurdum, bir tatlı kaşığı domates salçasını koyup biraz sonra pırasaları koydum, birazcık ta sıcak su ekledim.

Baktım harç az gibi, pırasalara kaşar loru kattım. Biraz kıymam vardı, onu da soğan ve sarmısakla kavurdum, yine az bir salça ekleyerek, biraz da karabiber.

Baktım yine yetmedi harç:) hindi salamı ile  loru da karıştırdım.



3 yufka aldım. Gül böreği sarmak için ortadan ikiye kesilmiş yarım yufkayı dörde, uzunlar için de 6 ya kestim.

İçine sürmek için süt ve yağ hazırladım. Tepsiye dizince sürmek için de bir yumurta, zeytinyağı ve tuzu biraz sulandırdım, çırptım.

Uzun taraflarına haçları yerleştirip kalan boşluğa sütlü yağdan sürdüm biraz. Ve kıvırdım.






Yağladığım tepsilere dizip, üstlerine yumurtalı karışımı sürüp çörekotu ve susam serptim.

200 derece fırında yaklaşık 20 dakikada piştiler.










Afiyet olsun:)