22 Şubat 2014 Cumartesi

Dolama Börek


Biraz açarsak; Çiğ ıspanaklı, kaşar lorlu çiğ yufkadan yumurtalı dolama börek:)

Bir komşum bana dedi ki yufkacıdan yufkayı saçta pişirmeden çiğ olarak al, evde kendin açmış gibi nasıl istiyorsan kullan. Bir de ıspanağı çiğ koymayı dene dedi. Ben de denedim bu iki tüyoyu, çok başarılı:)

Ben yuvarlak büyük tepsime yaptım, 2 buçuk yufka kullandım. Yufkacımız hemen evin dibinde, aralarını unladı, ben de eve gelince hemen kullandım unlarını silkeleyip.

Yaklaşık 100 gr tereyağ, 250 gr kadar ıspanak ve 100 gr kadar kaşar loru ve iki yumurta kulladım.

Yufkayı yayınca önce tereyağını sürdüm, tuzladım, ıspanak ve loru yaydım. Yumurta ekledim ve pizza kesici ile ortadan ikiye kestim.

Rulo yaptım, sonra doladım kendi etrafında ve yağladığım tepsiye ortadan başlayarak yerleştirdim.






Tepsi dolunca üzerine tereyağ sürdüm ve sıcak fırına verdim.

175 derecede yaklaşık 30 dakikada pişti.

Çıkınca fırından su serptim biraz. Çıkan ses çok hoş oluyor:)

Ben bu böreği sevdim, soğan bile yok...tereyağ kokusu ve kıtırımsı hali tam benlik.

Afiyet olsun:)