23 Şubat 2014 Pazar

Terbiyeli Mantar Çorbası


Pek severim bu çorbayı:) mantarlar da dişe gelecek, iricene kesilmiş olacak...
Neler lazım: 100 gr. Kültür Mantarı, 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı, 2 Yemek Kaşığı Un, 1 Su Bardağı Soğuk Süt, 1 Küçük Yumurta, 1 Su Bardağı Soğuk Su, 1 Limonun Suyu
Önce terbiyeyi hazırladım; 2 yemek kaşığı una 1 su bardağı süt, 1/2 limonun suyu ve bir yumurta ilave ettim ve çırpma teli ile iyice çırptım.
Mantarları ova ova yıkadım, kestim ortadan dikine 2'ye ya da 3'e, 1/2 limon suyu eklediğim su dolu bir kaba kesip kesip koydum. Sonra tekrar sudan geçirdim, kalan toprakları da ovaladım ve suyunu süzdüm. 



Tencereye zeytinyağı koydum , ısınınca mantarları ilave ettim ve kısık ateşte 5 dakika kavurdum. Biraz su saldı, bu salan suyu terbiyeye ekledim yavaş yavaş. Bir bardak ta soğuk su ekledim terbiyeye. Ve tencereye bu sıvı karışımı koydum. Yine kısık ateşte ara sıra karıştırdım, 15 dakikada kaynadı. Altını kapadım, tuzunu attım, kapağı kapalı olarak demlenmeye bıraktım.
Servis yaparken karabiber ve ince kıyım maydanoz koydum.
Afiyet olsun:)