27 Şubat 2014 Perşembe

Sultani bezelye


Baharın müjdecisine dün tek tezgahta denk geldim ve aldım:)

Düdüklü tencereye 200 gr kuşbaşı kesilmiş kuzu etini koydum, kendi suyuyla 10 dakika kavurdum, zeytinyağı ekleyip bir baş yemeklik doğranmış soğanı ekledim. Biraz kavurdum, bir çorba kaşığı domates salçasını sulandırıp ekledim.


Yarım kilo sultani bezelyenin kılçıklarını alıp, yıkamıştım.

Tencereye sultani bezelyeyi ekleyip üstünü bürümeyecek kadar su koyup, altını açtım.

Düdüklü bağırınca susturup altını kıstım.
Epey sürdü pişmesi... 45 dakika falan.

Tencereyi açınca tuzunu ekledim.

Afiyet olsun:)












Doruk'tan bir spagetti tarifi:)


Benim yakışıklı genç yeğenim ( yaşlı olan yeğenim de bloğun bilişim işlerine bakıyor, yemek yapmıyor O:) bloğa katkı için bu resmi çektirip yollamış.  Spagetti makarnayı salamla tavsiye ediyor.

Deneyeceğiz tabii ki tatlım, teşekkürler:) yeni tariflerini bekliyoruz...

Afiyet olsun.