12 Mart 2014 Çarşamba

Ev yapımı pizza


Pek güzel oldu:)

Bizim köşedeki kebapçıdan iki ekmek hamuru aldım. Bir saat bekledim yoğurma kabına koyup, kabardı biraz. Sonra yarım çay bardağı zeytinyağıyla yoğurdum beş dakika  ve yuvarlak borcama çekiştire çekiştire yerleştirdim.

Üstüne 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve bir kahve fincanı suyla sulandırdığım 3 çorba kaşığı domates salçasını sürdüm. 200 gr kaşarın yarısından azını koydum. Üstüne salam ve sucukları dizdim. Sonra biraz daha sulu salça ve kalan kaşarı boca ettim. Biraz tuzladım.

Yarım saat dinlendi. 180 derecede yarım saat tuttum. Pişmeye yakınken bu aşamada üstüne bir avuç toz parmesan ve baharatları ekledim. Ben kekik ve kimyon severim, siz ne seviyorsanız onu koyun. Sucuk acılı kasap sucuğuydu, hiç acı baharat eklemedim.


Beş dakika daha durdu fırında ve çıkardım.

Biz iki kişi yedik, fazla fazla geldi..3 kişiyi rahatça doyurur.

Afiyet olsun:)