16 Mart 2014 Pazar

Kaşarlı Kıymalı Gözleme


Yarım yufkaya soğanla kavurduğumuz ılık kıymalı harcı koyuyoruz, kaşarları ekliyoruz. Zarf gibi kapıyoruz. Seramik tavada az zeytinyağında arkalı önlü pişiyor.

Vişne ya da çilek reçeliyle severim ben bunu..bugün vişneyle yedim...nefis bence...

Afiyet olsun:)

Terbiyeli Yoğurt Çorbası


Üç su bardağı sıcak suya bir çay bardağı kadar annemin yaptığı çorbalıktan attım haşladım 5 dakika. O sırada, 1 limon, 1 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt ,1 çorba kaşığı unu çırptım. Haşlama suyundan azar azar bu karışıma ekledim ve karışım ısısını artırdım ki kesilmesin çorba bu terbiye konunca.

Terbiye iyice ısınınca tencereye ekledim. 5 dakika kaynadı. O sırada iki çorba kaşığı kızgınca zeytinyağına bir çorba kaşığı naneyi ekledim ve tencereye coss diye döktüm. Tuzunu ekleyip altını kapadım. 15 dakikada bu nefis çorba hazır oluyor...

Afiyet olsun:)