24 Mart 2014 Pazartesi

Yunan Usulü Musakka

Dün TV'de bir restoran tanıtımında duydum ve yaptım. Not almaya fırsat olmadan çabucak geçtiler tarifi. Eksiğim yanlışım varsa bilenler uyarsın. Ama sonuç bu haliyle nefis:)





3 patates halka halka, 3 uzun patlıcan da boylamasına ve sonra ikiye kesilip kızartıldı.  Zeytinyağına bir tutam toz şeker attım, bunca şeyi bir çay bardağı yağda kızarttım:)









Bir kuru soğanı biraz soteledim, 300 gr kıyma ekledim, yine biraz soteledim, yazdan hazırladığım menemen sosundan 300 gr kadar ekledim, 3 diş te sarmısak ezdim ,az tuz ve karabiber koydum, kaynamaya bıraktım, çeksin suyunu.








Borcamın zeminine galeta unu serpildi, kızaran patateslerin üstüne de yine galeta unu. Sonra patlıcanlar dizildi. Azıcık tuzladım.



Az miktarda beşamel sos yaptım. ( http://terbiyelisulukofte.blogspot.com.tr/2014/01/besamel-soslu-kasarl-frnda-makarna.html

bu linkte beşamel tarifi var.)



Patates, patlıcan katlarının üstüne kıyma da döşenince ince bir katman beşamel sürdüm.

Birkaç çeşit peyniri robotta çektim; ben Erzincan tulum, taze kaşar, beyaz ve eski kaşar kullandım.







Fırında sadece üstünü  15 dakika kızarttım. Ve işte fırın çıkışı sonuç...

Bir kaç aşamalı hazırlık süreci var bu yemeğin ama deyiyor uğraştığınıza...

Afiyet olsun:)