3 Mayıs 2014 Cumartesi

Ispanaklı beşamel yatağında kuru köfte


Güzel bişey oldu bu:)





Ispanakları yıkayıp suları süzülünce çok ince kıydım ve az miktar zeytinyağında 10 dakika kadar kavurdum.




Ayrı bir seramik tencerede 3 çorba kaşığı tereyağıyla 3 çorba kaşığı unu kavurdum. Birkaç dakika sonra azar azar soğuk süt ekledim, 2 çay bardağı kadar. Bir avuç kadar değişik peynir çeşitleri kestim, küp küp. Onları da ekledim. Biraz karabiber , yarım çay kaşığı muskat rendesi ve tuz da koydum. Beşamel hazır:)






İkisini birleştirdim.

Köfteleri birkaç saat önce yoğurmuştum, onları zeytinyağında kızartıp üstüne yerleştirdim. Köfte tarifim bu adreste var: http://terbiyelisulukofte.blogspot.com.tr/2014/02/kofte-tarhana-corbas-kuskus-ayran-ve.html

Afiyet olsun:)


Terbiyeli Semizotu


Bir kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında bayılttım. Yazdan yaptığım domates konservesinden yarım su bardağı kadar ekledim. ( domates konservelerim bitti...) Bol bol yıkayıp suyunu süzdürdüğüm semizotlarını ince ince kıydım ve tencereye kattım.

Pişmeye yakın (en kısıkta 15 dakikada pişiyor) bir yumurta, bir kaşık un ve yarım limonun suyunu çırpıp yavaş yavaş tencereye ekledim. Tuzunu ekleyip altını kapadım.

Afiyet olsun:)