26 Mayıs 2014 Pazartesi

Çatal


Annem bu tarife internette denk gelmiş ama maalesef tarif linkini kaydetmemiş, tarifi defterine yazmış...

Denemenizi tavsiye ederim, bence nefis.

Malzemeler:

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
1,5 paket kabartma tozu
200gr. tereyağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 yumurtanın akı ( hamurun içine)
1 yumurtanın sarısı (üstüne sürülecek)
Çörekotu

Malzemenin tümü karıştırılır. Aldığı kadar un konur. Kulak memesi kıvamı yakalanır.

İnce çubuklar yuvarlanıp çatal şekli verilir. Yumurta sarısı sürülüp çörekotu konur.

200 derecede kızarana kadar pişer.

Afiyet olsun:)

Rahmetli Duriye Hanımın Kurabiyesi


Rahmetli babaannemin bir ahbabı imiş rahmetli Duriye hanım. Ben görmedim hiç, ben doğmadan önce vefat etmiş. Biz rahmetlinin bu kurabiye tarifini çok severiz. Orjinali fındıklı ama evde yoktu fındık, biz de ceviz koyduk üstlerine.

Malzemeler şöyle:
3 yumurta
2 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 çay bardağı toz şeker
1 buçuk paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
süslemek için fındık, fıstık, badem, ceviz; evde hangisi varsa:)
Biz bu seferlik iki yemek kaşığı kadar, annemim kıştan hazırladığı şekerli portakal kabuğu rendesi karışımından ekledik; pek yakıştı doğrusu:)


Tüm malzeme karıştırılır, un yavaş yavaş eklenir.

Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur
elde edilir.

Şekil verirken elinizi biraz yağlayın, yapışmaya meyilli bir hamur bu.

Top top şekil verince üst tarafını toz şekere deydirip yağlı tepsiye şekerli kısmı üste gelecek şekilde dizelim.

Kuruyemişi ortasına konur ve 200 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun:)