5 Aralık 2014 Cuma

Bir Arnavut yemeği; Kül


Adının doğrusu kül değil, şapkalı u ile olmalı ama şapkalar kalktı maalesef.

Arnavutlar bu yemeği bir gün önceden kalan yemeği tazelemek için yaparlarmış, köfte, tavuk, sebze, ne olursa.

Biz bunu tavuklu yaptık. Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk ve biraz tavuk suyu gerek. İki diş dövülmüş sarmısak bir çorba kaşığı sulandırılmış domates salçasına eklenir.




Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyup 2 çorba kaşığı unu kavuruyoruz. Kavrulunca azar azar tavuk suyunu(1 çay bardağı kadar) ve domates sosunu ekliyoruz. Boza kıvamına getiriyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz.








Didiklenmiş tavuğun üstüne ekliyoruz. Sıcakken tüketiyoruz. Afiuyet olsun.