5 Ocak 2015 Pazartesi

Mandalina Peltesi




Sevgili Zeynep Aygün'den aldım bu tarifi. Çok hoş doğrusu.

Tarifin linki burada;  http://zeynonunmutfag-zeynep.blogspot.com.tr/2015/01/mandalina-peltesi.html

Çok teşekkür ediyorum kendisine. Ben nerdeyse hiç şeker tüketmeyen birisi olduğumdan bana biraz tatlıca geldi. Gelecek sefere birazcık azaltacağım şekerini.

Malzemeler:
5 yemek kaşığı mısır nişastası
*10 yemek kaşığı toz şeker
*1 litre + 1 su bardağı sıkma mandalin suyu 
* 1 paket vanilin

Bütün malzemeler bir tencerede karışıtrılır ve ocağın altı açılır. Muhallebi kıvamına gelip , şeffaflaşana kadar pişirilir. Bozadan daha kıvamlı olacak. Sonrasında isterseniz bir borcama , karamel kaplarına ya da benim yaptığım gibi su ile ıslatılmış silikon kek kabına döküp bir  gün sonra ters çevirerek servis yapabilirsiniz. 



Afiyet olsun:)