10 Ocak 2015 Cumartesi

Kuzu Etli Çoban Kavurma


Nefis bir menü oldu, çoban kavurma, püre ve havuç salatası:)

600 gr kuşbaşı kuzu eti 
1 adet soğan 
1 tatlı kaşığı kekik 
2 adet çarliston biber 
Yarım çay kaşığı karabiber 
1 diş sarımsak 
2 yemek kaşığı Ayvalık zeytinyağı

Et en kısık ateşte suyunu salıp tamamen çekene kadar pişirilir, yaklaşık yarım saat.  Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarımsak, yağ etle birleştirilir ve karıştıra karıştıra pişirilir. Kekik ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateş iyice kısılarak 10 dakika kadar  pişirilir.  Afiyet olsun:)