14 Ocak 2015 Çarşamba

Kuzu Kaburgalı Büryan Pilavı


Nefis bir yemek...Arvavutça'da miş tepsi deniyormuş buna. Baget tavuk ve kuzu incikle de yapılabilir.

Yarım kg. lık bir kaburga parçası alın, iyice pişene kadar haşlayın.

Yarım saat kadar ılık suda beklettiğiniz 1 bardak pirinci pişirmek için önce bir soğanı yemeklik doğrayın. Kavurun ve varsa yazdan kalma konservenizden 2 kaşık domates koyun. Pirinci ekleyin biraz kavurup suyunu tuzunu ekleyin. ( 1 e 1,5)

Pilav suyunu tam çekmeden dilim dilim ayırdığınız kaburgaları üstüne serpiştirin ve fırına verin. Etler kızarınca alın, çok tutmayın , pilav tıkır tıkır hale gelmesin. Karabiber serpin.

Afiyet olsun:)