4 Mart 2016 Cuma

Küşleme - Kuzu Bonfile


Bu lezzetle tanışalı 20 sene kadar olmuştur. En sevdiğim et çeşidi budur. 

Markette dün kasap reyonunda beytilerin yanında bu iki parçayı görünce şaşıp kaldım. Hiç olmazdı. Meğer meraklısı burda çokmuş, sabah erkenden gelip alanlar varmış. O gün ben denk geldim:)



Bu kısım her kuzuda iki tane var, sırtta, en çalışmayan kas bölgesi. Bu sebeple pamuk gibi.

Burda fiyatı  makul sayılır, kg. ı 69 lira, İstanbul'da uçuk...

Zeytinyağı ve karabiberde 1 gece dinlendirdim. Kızgın tavada arkalı önlü 6 dakikada pişti. İçi sulu olması için kızgın ateş ve kısa pişirme şart.



İçi pespembe, ideal pişirim bu.

Afiyetle yedik:)