27 Mayıs 2016 Cuma

Kabak Çiçeği Kızartması







Kabak çiçeklerini sabah erkenden pazardan alıyoruz. Suda bekletiyoruz, ortasındaki göbeğini çıkarıp atıyoruz.

Kızartma öncesi şu karışıma batırıcaz: un, soda, yumurta, tuz. Boza kıvamını yakalayana kadar un ekleyin. 

Kızartınca sarmısaklı yoğurtla servis yapıyoruz.

Afiyet olsun:)





Beyin


Beyni ( kuzu-dana farketmez) suyun altında ipliklerini temizleyerek yıkıyoruz. Haşlama suyuna sirke ve tuz koyuyoruz. 10 dakikada pişer.

Sudan alıp soğumaya bırakıyoruz.

Servis yaparken zeytinyağı ve limon sıkıyoruz.

Afiyet olsun:)

İçli Köfte


Çok severim:) Annemden öğrendim. Yapımı şöyle;


Dış kaplaması : Yarım kilo köftelik bulgur, bir yumurta, 100 gr.  kıyma. birer kaşık acı  biber ve domates salçası, iki çorba  kaşığı un, bir soğan rendesi, tuz, karabiber. Önce sıcak su ile bulguru ıslatıyoruz. Üstünü bürüyecek kadar. Ilınınca malzemeleri karıştıra karıştıra katıyoruz. Yoğuruyoruz, elini ıslat zaman zaman.Avucuna yumurta buyukluğünde al , içinde boşluk olacak şekilde baş parmakla incelteceğiz ki iç harcını koyalım. İçini koyunca kibarca çevire çevire kapat boşluğu.

İç dolgusu: 300gr. kıyma, 3 doğrama doğan( ufak ufak:), bunlar kavrulacak ( isterseniz biraz da kuyruk yağı ekleyin lezzet verir) Altını kapatınca bir su bardağı dövülmüş ceviz, tuz, pul biber ve karabiber ekle.

Ve bir yumurta sarısını köftelere sürüp zeytinyağında kızart:) Afiyet olsun....